Мұзды мұздақтар
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты10 минут
Өнімдер 40 дана үшін: 2 жұмыртқа, 250 г қант, 1 шымшым тұз, 1 пакет ванильді қант, 250 г ұн, 2 шай қасық. Ұнтақталған анис тұқымы, 1 ас қасық.л Крахмал, пісіру парағын майлауға арналған май.
Сипаттамасы Жұмыртқаны, қантты, тұзды және ванильді қантты фарфор ыдысқа су ваннасына салып, жақсылап шайқаңыз. Содан кейін ыдысты су моншасынан алыңыз, суытыңыз және тағы бір рет шайқаңыз. Ұнды анис пен крахмалмен араластырып, шайқалған жұмыртқа-қант массасына құйып, біртекті қамыр алынғанша араластырыңыз. Қамырды кондитерлік қапқа немесе қағаз пакетке салыңыз да, майланған пісірме табаққа мұздақтар түрінде сығыңыз. Кәдімгі қасықты да қолдануға болады. Қамыр "мұздақтардың" беті тегіс болатындай етіп аздап жайылуы керек. Қамыр өте сұйық болса, аздап ұн қосыңыз. Печеньелерді үстіңгі жағын қатайту үшін бөлме температурасында түні бойы құрғатыңыз. Содан кейін пешті 170 градус температураға дейін қыздырыңыз, пісіру парағын ортаңғы сөреге қойыңыз және анис "мұздарын" шамамен 10 минут пісіріңіз, сонда олардың беті ақ болып қалады.