"Стрейзельді" торт
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты
Өнімдер 3,5 кесе ұн, 250 г маргарин, 4 ас қасық қант, 1 шай қасық наубайшы ұнтағы, 2 ас қасық какао, 4 жұмыртқа, 1 ас қасық қант ұнтағы, 1/4 кесе жаңғақ.
Сипаттамасы Ұн мен маргаринді пышақпен турап, наубайшы ұнтағы мен сарысын қосып, қамыр илейміз, сосын 3 бөлікке бөлеміз. Бір бөлікке какао қосыңыз. Барлық қамырды тоңазытқышқа жарты сағатқа салыңыз. Ақуыздарды шайқаңыз, оларға біртіндеп қант қосыңыз. Пішінді маймен майлап, нан үгіндісіне (немесе жармаға) себіңіз. Ақ қамырдың 1/3 бөлігін түбіне салыңыз, биіктігі 3 см торт пен жағын жасаңыз. Бұл қабатқа қара қарақат джемін салыңыз. Үстіне қара қамырды үккіштен өткізіп, үстіне белки салып, үстіне ақ қамырды үккіштен өткіземіз. Тұмшапеште 180с температурада 1 сағат пісіріңіз, салқындатылған қалыптан алыңыз. Үстіне қант ұнтағы мен ұсақталған жаңғақтарды себіңіз.