Томат соусында күріш қосылған көкөністермен толтырылған қырыққабат орамдары
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты70 минут
Өнімдер
Сипаттамасы Сыйымдылығы 0,5 литр болатын 10 банка үшін сізге қажет: қуырылған сәбіз - 730 г, майдалап туралған көк 30 г, қуырылған ақ тамыр 60 г, қуырылған пияз - 150 г, тұз 30 г, ағартылған күріш 900 г, өсімдік майы кальциленген - 100 г. Көкөністер, ақ тамырлар (Ақжелкен, балдыркөк, ақжелкен), шөптер дайындалады. Күрішті сұрыптайды, лайлану жойылғанша салқын сумен жақсылап жуады, ағартады, қайтадан жуады, судың ағып кетуіне жол береді. Ағартылған күрішке күйдірілген май, барлық қуырылған көкөністер, шөптер, тұз қосып, эмальданған ыдысқа араластырады. Қырыққабатты қоспамен толтырыңыз. Дайындалған банкалардың түбіне кішкене ыстық (90С) томат тұздығы құйылады, содан кейін қырыққабат орамдары салынады және олардың үстіне алдыңғы рецепт бойынша дайындалған ыстық томат тұздығы құйылады. Толтырылған банкалар қайнатылған қақпақтармен жабылады және зарарсыздандыру үшін 70 - 75С суы бар кастрюльге орнатылады. Стерилизация уақыты 0,5 л - 70 мин., 1 л - 120 мин. Өңдеуден кейін герметикалық жабыңыз және салқындатыңыз.