Маринадталған желкек
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты15 минут
Өнімдер
Сипаттамасы 1. 2 кесе су, бір стақан 9% сірке суы. 20-30 г қант. 20-30 г тұз. Желкек тамырларын жақсылап жуып, бір тәулікке суға салып қойыңыз. Жаңадан қазылған қоқыстарды өңдеудің қажеті жоқ. Теріні қырып алыңыз, басын кесіңіз. Желкек үккіште немесе ет тартқышта ұнтақтаңыз. Ет тартқыштың шығатын басына полиэтилен пакетін салыңыз және оны серпімді жолақпен бекітіңіз - осының арқасында сіз лакримациядан арылуға болады. Қант пен тұзды қайнаған суға ерітіңіз, оттан алыңыз, сірке суын құйыңыз, туралған желкекпен араластырыңыз, ыстық банкаларды массаға толтырыңыз. 90 градус температурада 15-20 3. 500 г ас қызылшасы, 500 г желкек үшін пастерлеңіз. Құюдың құрамы: 2 кесе су. 1 кесе 9% сірке суы . 20-30 г тұз. 20-30 г қант. Асханалық қызылшаның тамыр көкөністерін орташа есеппен "шамамен бір сағат пісіріңіз. Пісірілген қызылшаны қабығынан аршып, қалыңдығы 3-4 мм тілімдерге кесіңіз немесе ірі тесіктері бар көкөніс үккіште үккіштен өткізіңіз. Қызылша кесектерін туралған желкекпен қабаттап, банкаларға салыңыз. Үгітілген қызылшаны желкекпен алдын ала араластырыңыз. Дәміне қарай тұз бен қант қосыңыз. Ұзақ мерзімді сақтау үшін пастерлеңіз (рецепт2 қараңыз). 2. 1 кг желкек. 0,2 л сірке суы және%, 15-25 г тұз. Ұнтақталған желкек тұз бен сірке суымен араластырылады, эмальданған кастрюльге қыздырылады және ыстық банкаларға салынады. 90 градуста пастерлеңіз: жарты литрлік банкалар - 15 минут, 1-2 литрлік банкалар - 20 минут.