Көкөністерден жасалған винегрет - қысқы (француз рецепті)
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты
Өнімдер
Сипаттамасы Аздап тұздалған және бірнеше тамшы сірке суымен қышқылдандырылған суда қайнатыңыз, алдымен текшелерге кесілген сәбізді (2-3 дана), содан кейін туралған қызылшаны (1 дана) қайнатыңыз. Туралған картопты тұзды суға бөлек қайнатыңыз. Көкөніс қайнатпаларын біріктіріп, сақтап, туралған көкөністерді дуршлагқа тастаңыз, содан кейін кішкене текшелерге кесілген маринадталған қиярмен (2 дана), жолақтарға кесілген пиязбен (2-3 бас), бұршақпен (1 банка), мейізбен (2-3 ас қасық) біріктіріңіз. қасықтар) және 1 лимон, қабығы мен дәнінен тазартылып, текшелерге кесіледі. Көкөніс сорпасынан, өсімдік майы (1 кесе), шарап (1 кесе), екінші лимон шырыны, қара бұрыш (бірнеше бұршақ), қыша (1 шай қасық) және тұз (дәміне қарай) тұздықты дайындап, қайнатыңыз. Салатты тұздықпен құйып, қақпақ астында 30 минут ұстаңыз, содан кейін бөліктерге бөліңіз. Әрбір порцияны қатты пісірілген жұмыртқа тілімдерімен безендіріңіз.