Аскөк тұздығы
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты
Өнімдер
Сипаттамасы Аскөк тұздығы 4 шай қасық сары май, 1 л. Сорпа, 6 шай қасық майдалап туралған жаңа аскөк, 4 шай қасық ұн, 2 шай қасық сірке суы, 2 шай қасық қант, 2 жұмыртқаның сарысы, баяу отта еріген сары майға тұз, ұнды үнемі араластыра отырып қосыңыз. және жеңіл таңғышты дайындаңыз. Содан кейін оған суық сорпаны құйып, үздіксіз араластыра отырып, қайтадан қайнатыңыз. Барлық түйіршіктер жойылғанша және тұздық тегіс болғанша пісіріңіз. Тұздықты оттан алыңыз, оған туралған аскөк, тұз, сірке суын, қант қосыңыз. Бөлек кеседе сарысын 6 ас қасықпен бірге араластырыңыз. Тұздық қасықтары. Алынған қоспаны қайтадан тұздықпен біріктіріңіз. Дайын дәмдеуіштер қайнатылған етке - сиыр етіне, туралған котлеттерге, қайнатылған және қуырылған балықтың барлық түрлеріне беріледі.