Қояннан (қояннан) қуырылған ет
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты
Өнімдер
Сипаттамасы Дайындалған қоянның ұшасын екіге бөліп, маймен дәмдеуіштер мен тамырлармен қуырады. Қызылша тұздығы бөлек дайындалады (кастрюльге туралған пісірілген қызылшаны (0,5-1 кг) салыңыз, 3 ас қасық қуырылған ұн қосыңыз, 3/4 кесе қаймақ, 2-3 қасық құйыңыз сірке суы, қант, қайнатыңыз). Содан кейін қайнатылған қоян бауырынан тұздық, 1 ас қасық қуырылған ұн, бір стақан ақ шарап, 2 ас қасық сорпа, тұз, қайнатыңыз. Екі тұздықты да араластырады, оған 3-4 қасық қарақат желе қосады. Бұл аралас тұздық қуырылған қоянның үстіне құйылады.