Картоп салғыштар (тағамдар: беларуссиялық)
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты5 минут
Өнімдер 12 картоп түйнегі, 0,5 кесе крахмал немесе 3/4 кесе бидай ұны, 1 жұмыртқа, 2 ас қасық. ас қасық май, ұнтақталған қара бұрыш, тұз.
Сипаттамасы Таңу үшін: 3/4 кесе қаймақ немесе 3 ас қасық. сары май қасықтары, 3 пияз. Қабығында қайнатылған және қабығынан тазартылған картоп ет тартқыштан өткізіледі, ұн (немесе картоп крахмалы), еріген сары май, жұмыртқа, бұрыш, тұз қосылады. Масса мұқият араластырылады, содан кейін ол кішкене шарларға бөлінеді. Оларды майланған табаға салыңыз да, пеште пісіріңіз. Дайын картопты қаймақпен немесе сары маймен дәмдейді, қуырылған пиязбен араластырады және баяу отта 5-7 минут қыздырады.