Флан (француз тағамдары)
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты
Өнімдер
Сипаттамасы 2 жұмыртқа, 500 мл. майлы сүт, 50 гр. түйіршіктелген қант, 50 гр. ұн, 400 гр. алмұрт тілімдерімен жұқа кесілген. Неше порцияға арналған: 5. 2 жұмыртқа мен 50 грамм қантты бірге шайқаңыз. Бұл массаға 50 мл қосыңыз. сүт және 50 грамм ұн. 500 мл. сүтті қайнатыңыз және жоғарыда аталған массаны үнемі араластыра отырып, ақырын ағынмен қайнаған сүтке құйыңыз. Қоюланғанша баяу отта қайнатыңыз (қаймақ кремі сияқты). Ванильді қантты қосыңыз. Пісірілген ыстық фланецті қалыпқа құйыңыз (алынбалы). Пішінді пеште 160 градус температурада 10-15 минут қыздырыңыз, содан кейін фланецті салқындату үшін салқын жерде қалдырыңыз. Үстіне жеміс тілімдерін (кез келген қалауыңыз бойынша) аздап басыңыз немесе шоколад чиптерімен безендіріңіз (балама сироп немесе джем). Тоңазытқышқа бірнеше сағатқа қойыңыз.