Теңіз балықтарынан жасалған қатардағы жауынгер құлақ
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты
Өнімдер
Сипаттамасы Треска, галибут, теңіз алабұғасы - әрқайсысы 100 г, су - 350 г, пияз - 30 г, сәбіз - 15 г, ақжелкен тамыры - 15 г, картоп - 50 г, лимон - 1/8 дана., лавр жапырағы, қара бұрыш, шафран, аскөк, тұз. Тұздалған қайнаған суға текшелерге кесілген картопты, жолақтарға кесілген сәбізді және ақжелкенді, туралған пиязды салып, орташа отта 10-15 минут қайнатыңыз. картоптың жартысы піскенше, содан кейін аскөктен басқа барлық дәмдеуіштерді, ал 3 минуттан кейін үлкен кесектерге кесілген балықты салып, орташа отта тағы 7-8 минут пісіріңіз. Қажет болса, қосымша тұз қосыңыз. Аскөк ұйықтауға дайын болғанға дейін бір минут бұрын, оны қайнатыңыз, лимон салыңыз.