Саңырауқұлақтар мен қиярмен бұқтырылған бурбот
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты
Өнімдер 2 бурбот, 2 ас қасық өсімдік майы, 2 ас қасық бидай ұны, 8 кептірілген саңырауқұлақ, 3 пияз, 2 ас қасық май, 1 маринадталған қияр, 1 стакан балық қоры, 1 стакан құрғақ ақ жүзім шарабы, 6 картоп түйнегі, тұз, бұрыш, жасыл ақжелкен.
Сипаттамасы Бурботтан теріні алып тастаңыз (ол өте қатты), ішін алып тастаңыз, бауырды кесіңіз, оны өттен босатыңыз. Етті бөліктерге бөліп, тұз бен бұрыш себіңіз, ұнға орап, майға жартылай дайын болғанға дейін қуырыңыз. Кәстрөлдің түбін қуырылған пиязбен себіңіз, балықтың бөліктерін, үстіне пияздың басқа қабатын қайнатылған және қуырылған саңырауқұлақтармен араластырыңыз, жұқа тілімдерге және бұқтырылған қияр мен бурбот бауырына кесіңіз. Сорпаны, шарапты құйыңыз және дайын болғанға дейін баяу отта қайнатыңыз. Дайын бурботты табаққа салыңыз, саңырауқұлақтарды, көкөністер мен бауырды айналасына салыңыз, олар бұқтырылған шырынның үстіне құйыңыз, майдалап туралған ақжелкенге себіңіз. Гарнирге қайнатылған картопты салыңыз.