Сироптағы асқабақ
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты10 минут
Өнімдер
Сипаттамасы 6 порция үшін қажет: 1 кг асқабақ, 1 лимон, 1,25 кесе су, 0,25 кесе түйіршіктелген қант, 1 апельсин, 1 шай қасық Cointreau ликері. Асқабақтың қабығын аршып, тұқымын алып тастаңыз. Етті кішкене бөліктерге кесіңіз. Лимон шырынын сығыңыз, қабығын сақтаңыз. Су мен лимон шырынын құйыңыз, қантты кастрюльге салыңыз. Үнемі араластыра отырып, қайнатыңыз. Апельсиннің қабығын аршып, етін сақтаңыз. Апельсин мен лимон қабығын ыстық сумен жуыңыз, сонда барлық ақ қабат жойылады. Оны сиропқа салыңыз. Асқабақты салыңыз. 10 минут бойы жұмсақ болғанша баяу отта ұстаңыз. Апельсинді тілімдерге бөліңіз және кішкене кесектерге кесіңіз. Салат ыдысына салыңыз. Саңылаулы қасықты пайдаланып, асқабақты сироптан алыңыз да, салат ыдысындағы апельсинмен лақтырыңыз. Сироптан цитрус қабығын алып тастаңыз және кішкене текшелерге кесіңіз. Ыдысты безендіру үшін сақтаңыз. Қалған сиропты шамамен 2 ас қасық қалғанша қайнатыңыз. Оттан алыңыз және Cointreau ликерін араластырыңыз. Оны жемістердің үстіне құйыңыз. Суытыңыз, сосын бетін жауып, тоңазытқышта жақсылап суытыңыз. Кесілген цитрус жемістерінің қабығымен безендіріңіз.