Апельсин қосылған жемістерден жасалған желе
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты
Өнімдер
1 кг аршылған ревень
250 г аршылған жуылған құлпынай
300 г жуылған аршылған қызыл қарақат
1/8 л су
3-4 апельсин
5 г лимон қышқылы
500 г қант шәрбаты.
250 г аршылған жуылған құлпынай
300 г жуылған аршылған қызыл қарақат
1/8 л су
3-4 апельсин
5 г лимон қышқылы
500 г қант шәрбаты.
Сипаттамасы Ревеньді кішкене кесектерге кесіңіз. Жемістерді суға пісіріп, бетін жауып, 10-15 минутқа қалдырыңыз. Дуршлагты дәкемен жауып, оны ыдысқа салыңыз. Кәстрөлдің ішіндегісін дуршлагқа құйыңыз, қалдықтарын сығыңыз. Апельсиндерді қабығынан және ақ қабығынан тазалаңыз, шырынын сығыңыз, шырынын целлюлозамен қалдырыңыз (сіз шамамен 250 г және екеуін де аласыз). Үш жемістен салқындатылған шырын, целлюлоза қосылған апельсин шырыны, лимон қышқылы мен қант шәрбаты қайнатылады. Көбікті алып тастаңыз, желе банкаларға салыңыз.
Ұқсас тағамдар
Как приготовить Апельсин қосылған жемістерден жасалған желе пошаговый рецепт с фото. Из продуктов вам понадобятся 1 кг аршылған ревень, 250 г аршылған жуылған құлпынай, 300 г жуылған аршылған қызыл қарақат, 1/8 л су, 3-4 апельсин, 5 г лимон қышқылы, 500 г қант шәрбаты.. Полный рецепт вы найдете на нашем кулинарном сайте Mealy.kz