Апельсин қосылған жемістерден жасалған желе
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты
Өнімдер 1 кг аршылған ревень, 250 г аршылған жуылған құлпынай, 300 г жуылған аршылған қызыл қарақат, 1/8 л су, 3-4 апельсин, 5 г лимон қышқылы, 500 г қант шәрбаты.
Сипаттамасы Ревеньді кішкене кесектерге кесіңіз. Жемістерді суға пісіріп, бетін жауып, 10-15 минутқа қалдырыңыз. Дуршлагты дәкемен жауып, оны ыдысқа салыңыз. Кәстрөлдің ішіндегісін дуршлагқа құйыңыз, қалдықтарын сығыңыз. Апельсиндерді қабығынан және ақ қабығынан тазалаңыз, шырынын сығыңыз, шырынын целлюлозамен қалдырыңыз (сіз шамамен 250 г және екеуін де аласыз). Үш жемістен салқындатылған шырын, целлюлоза қосылған апельсин шырыны, лимон қышқылы мен қант шәрбаты қайнатылады. Көбікті алып тастаңыз, желе банкаларға салыңыз.