Жаңа піскен қияр салаты
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты
Өнімдер Жаңа піскен қияр-1250 кг, сірке суы -2 ас қасық, сарымсақ-3 түйір, дәміне қарай тұз бен бұрыш.
Сипаттамасы Қиярды суық сумен жауып, 1-2 сағатқа қалдырыңыз. Содан кейін оларды қабығынан аршып, ұзынынан кесіп, тұқымдарды абайлап алып тастаңыз - әрбір жартысынан, жұқа тілімдерге, тұзға кесіңіз және шырын шығуы үшін бір сағатқа қалдырыңыз. Қиярды елекке тастаңыз, ағызып жіберіңіз. Оларды салат ыдысына салыңыз да, үстіне май, сірке суы, бұрыш және жақсылап езілген сарымсақтан дайындалған тұздықты құйыңыз.