Ақуыздағы қияр
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты
Өнімдер
Сипаттамасы Қиярды жоталардан алып тастағанда, ең жақсысын таңдап, оларды кейіннен қиярды сабағынан іліп қою үшін кесіп тастау керек. Содан кейін қиярды жақсылап жуып, жақсылап кептіреміз. Содан кейін біз қиярды жұмыртқаның ақуызымен жабамыз, ол арқылы ауа өте алмайтын қатты қабат түзеді. Осылайша майланған қиярды кептіреді және сабақтарына бекітілген жіптерге құрғақ жерге іліп қояды. Аспалы қияр ұзақ уақыт бойы балғын күйінде сақталуы мүмкін. Қиярды осындай ұзақ уақыт сақтаудан оның дәмі бұзылмайды. Қиярды қолданар алдында қабығын аршып алу керек.