Раушан жапырақтарынан жасалған джем
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты
Өнімдер
Сипаттамасы 0,5 кг раушан жапырақтары үшін - 1,5 кг қант, жарты лимон, 1 стакан су Қызыл немесе қызғылт раушандардан жапырақшаларды алып тастаңыз (Ақ бөлшектерді алып тастаңыз), оларды ұсақтап тураңыз, 0,5 кг түйіршіктелген қантпен араластырыңыз, ыдысқа салыңыз және осы пішінде қалдырыңыз. екі күн. Қалған қанттан лимоннан сығылған шырын қосып, сиропты пісіріңіз. Қантталған раушан жапырақтарын дайын сиропқа батырыңыз да, сироп дайын болғанға дейін баяу отта пісіріңіз.