Алма мен айва желеі
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты45 минут
Өнімдер 1 кг 750 г айва, 500 г алма (аршылған), 1 лимон шырыны, аздап даршын, 3 түйір кориандр, 1 литр су, 1 жұлдызды анис, 500 г қант шәрбаты.
Сипаттамасы Айва мен алманы жуыңыз, қабығын аршып, тұқымын алып тастаңыз, текшелерге кесіңіз, лимон қабығымен, лимон шырынын, кориандрмен, даршынмен және сумен араластырыңыз да, кастрюльге қайнатыңыз, қақпағын жауып, 45 минут қайнатыңыз. Дуршлагты дәкемен жауып, оны ыдысқа салыңыз. Кәстрөлдің ішіндегісін дуршлагқа құйып, жақсылап ағызып жіберіңіз. Қалдықтарды сығып алыңыз (шамамен бір литр шырын шығады, оны сұйылтылған лимон шырынын қосуға болады). Салқындатылған жеміс қоспасын, анис жұлдызшасын және қант шәрбатын үлкен ыдысқа салыңыз. Пісіруге қойыңыз. Көбікті алып тастаңыз. Банкаларға желе ыстық күйінде құйыңыз. Егер сіз бұл желелерді өз қолыңызбен жасалған вафлилерге салып, оларды жаңа таңқураймен безендірсеңіз, онда түстен кейінгі кофе сізге ұмытылмас ләззат сыйлайды.