Грек тіліндегі артишоктар (тағамдар: грек)
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты8 минут
Өнімдер 12 кішкентай, өте жас артишок, аздап лимон шырыны, 1 шөптер жиынтығы (ақжелкеннің 3 сабағынан, балдыркөктің 1 кішкене жапырағынан, тимьянның 1 бұтағынан және 1 лавр жапырағынан), бірнеше кориандр дәндері, 1 шымшым аскөк тұқымы, 5 ұсақталған бұрыш, екі лимон шырыны, 6 ас қасық зәйтүн майы, 10 гр тұз
Сипаттамасы Дайындау: Сәуірде немесе мамырда Lpoivrade деп аталатын өте кішкентай, жаңадан алынған артишоктарды таңдаңыз." Төрт бөлікке кесіңіз, қазірдің өзінде қалыптасқан өзекті алып тастаңыз және жапырақтардың өткір ұштарын кесіңіз. Дереу лимон шырынын қышқылдандырылған суық суға салыңыз. қайнаған суға 8 минут қайнатыңыз, алып тастаңыз және ағызыңыз. Осы уақытта судың және басқа ингредиенттердің қайнатпасын дайындап, оны 10 минут бойы жақсылап қайнатыңыз. Артишоктың төрттен бір бөлігін сол жерге салыңыз да, қатты отта қайнаған суға 15-20 минут қайнатыңыз. Сорпаны ыдысқа құйыңыз және суытыңыз. Артишоктарды кішкене ыдысқа салыңыз да, сүзілген сорпамен суарылған өте салқын түрде қызмет етіңіз.