Тамырдан жасалған сорпа
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты15 минут
Өнімдер 1 бас пияз, 1 орташа сәбіз, 1 ақжелкен тамыры, 2 орташа картоп, жасыл ақжелкен, лимон шырыны және дәміне қарай тұз.
Сипаттамасы Пиязды, сәбізді және ақжелкеннің тамырын тазалап, кішкене текшелерге кесіңіз. Кәстрөлге 4 стакан тұздалған қайнаған су құйып, дайындалған тамырларды салыңыз. 15 минут қайнатыңыз, туралған картопты қосып, тағы 20 минут қайнатыңыз. Сорпаны сүзіп, майдалап туралған ақжелкенге себіңіз, қақпағын жауып, қайнатыңыз. Сүзілген көкөністерді сорпа табақтарына салыңыз да, үстіне ыстық сорпаны құйыңыз. Әр порцияға дәміне қарай бірнеше тамшы лимон шырынын немесе сірке суын қосыңыз. Сорпаны салқындатылған түрде салқын кешкі аспен бірге беруге болады.