Грузин тілінде сүттегі тауық еті
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты10 минут
Өнімдер Тауық еті - 1,2 кг (жейтіндердің қалауына қарай жамбас, жамбас, төс еті болуы мүмкін), сүт - 1л, мазарелла ірімшігі (немесе адыгей немесе Суздаль) - 0,5 кг, пияз 3 бас орташа, шафран - 0,5 шай қасық, жалбыз жаңа піскен - 2-3 шоқ орташа өлшемді (немесе кептірілген - 2 толық ас қасық).
Сипаттамасы Алдын ала бөліктерге кесілген тауық етін майдалап туралған пиязбен бірге 4-5 литрлік ыдыста толығымен дайын болғанға дейін қайнатыңыз. Содан кейін сүтті құйыңыз, шафран мен жалбыз қосыңыз (жаңа піскенін бұрын ұсақтап тураңыз). Қайнатыңыз және тағы 10 минут қайнатыңыз. Пешті сөндіріп, табаларды пештен алмай, оған майдалап туралған ірімшік қосыңыз. 5-7 минуттан кейін мазмұнын қасықпен араластырыңыз, дәміне қарай тұз қосыңыз, сонда ыдыс пайдалануға дайын болады. Қанша порцияға арналған: 4.