Шырғанақ муссы
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты
Өнімдер 500 г шырғанақ, 200 г қант, 800 г су, 310 г желатин.
Сипаттамасы Жаңа піскен немесе мұздатылған шырғанақтарды сұрыптап, суға шайыңыз, елекке немесе дуршлагқа тастаңыз, төбесін пестильмен жабыңыз, судың жарты жылдамдығымен сұйылтыңыз, електен сүртіңіз. Сығымдарды қалған сумен толтырыңыз, отқа қойыңыз, қайнатыңыз және ағызыңыз. Сүзілген қайнатпаға салқын суға малынған қант пен алдын ала дайындалған желатинді салыңыз. Сорпаны отқа қойыңыз. Араластыра отырып, қайнатыңыз, салқындатыңыз, сүзілген шырғанақ шырынымен біріктіріңіз және біртекті, үлпілдек, көбікті масса пайда болғанша шайқауышпен шайқаңыз. Масса қалыңдай бастаған кезде оны қалыптарға құйып, салқын жерге қойыңыз. Муссты суықта шайқаңыз немесе мұз, қар немесе суық суы бар ыдысқа мусс салынған ыдыстарды салыңыз.