Крутон қосылған қияр сорпасы
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты
Өнімдер
Сипаттамасы Бидай наны - 300 г, ет немесе көкөніс сорпасы - 1 литр, бидай ұны - 10 г, сүт - 100 г, жұмыртқаның сарысы - 1 дана., май - 40 г, тұздалған қияр - 300 г, қияр тұздығы - 100 г, дәміне қарай тұз. Нанды текшелерге бөліп, құрғатыңыз. Ұнды аздап қуырыңыз, сүтпен сұйылтыңыз, сорпаға немесе көкөніс сорпасына қосып, қайнатыңыз. Сарысын сары маймен сүртіңіз, сорпамен сұйылтыңыз және сорпаға құйыңыз, үгітілген тұздалған қияр, қияр тұздығын, тұз қосыңыз. Нанның кептірілген текшелерін табаққа салыңыз да, үстіне сорпаны құйыңыз.