Суық балық тағамдарына арналған тұздық
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты
Өнімдер Пісте - 40 г, бадам - 25 г, шикі жұмыртқаның сарысы - 6 дана., сүт тұздығы - 1 ас қасық. қасық, зәйтүн майы - 1 л, лимон - 2 дана., ақжелкен, эстрагон, жасыл пияз - әрқайсысы 25 г.
Сипаттамасы Тазартылған пісте мен тәтті бадамды ерітіндіге сүртіңіз, 1 ас қасық суық, қою сүт тұздығын құйыңыз, 6 шикі сарысын, тұзын, бұрышын құйыңыз, араластырыңыз және бәрін електен сүртіңіз. Алынған қоспаға 1 литр өсімдік майын (жақсырақ зәйтүн майы) және екі лимон шырынын құйыңыз. Ақжелкен мен эстрагон шөптерін, сондай-ақ жасыл пиязды бірдей мөлшерде алып, қайнаған суға қайнатыңыз, құрғатыңыз және електен сүртіңіз. Жасыл пюрені тұздықпен араластырыңыз.