Алма самбугі
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты
Өнімдер ӨНІМДЕР (4 ПОРЦИЯҒА АРНАЛҒАН): Алма - 350 г. Қант - 80 г. Желатин - 6 г. Ақуыздар - 2 дана. Желатинге арналған су - 160 г
Сипаттамасы Жаңа піскен алмаларды шайыңыз, өзегін алыңыз, жартысын кесіңіз, пісіру парағына салыңыз, аздап су құйыңыз және пеште жұмсақ болғанша пісіріңіз. Дайын алмаларды салқындатып, електен сүртіңіз. Алынған пюреге түйіршіктелген қантты, жұмыртқаның ағын салып, жақсылап араластырыңыз, ыдыстарды мұз үстіне қойып, сыпырғышпен немесе миксермен үлпілдек ақ көбік пайда болғанша шайқаңыз. Массаның көлемі 3 есе артуы керек. Суық суға малынған желатинді су ваннасында қайнатыңыз, сүзгіден өткізіңіз және үздіксіз араластыра отырып, кілегейленген массаға жұқа ағынмен құйыңыз. Дайындалған массаны қалыптарға құйыңыз, салқындатыңыз, содан кейін самбукты вазаларға салыңыз.