Ақ қырыққабаттан жасалған кастрюль
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты5 минут
Өнімдер Қырыққабат 175, сүт 30, сары май 15, жарма 15, жұмыртқа 1/4 дана., ұнтақталған нан үгіндісі 5, ірімшік 5, тұздық 75 немесе қаймақ 40.
Сипаттамасы Тазартылған қырыққабатты ұсақтап тураңыз, кастрюльге немесе кастрюльге салыңыз, үстіне сүт құйыңыз, май құйыңыз және ыдысты қақпақпен жауып, жартылай дайын болғанға дейін қайнатыңыз. Содан кейін жарманы араластыра отырып, ұйықтап, тағы 5-10 минут пісіріңіз. Жұмыртқа мен тұзбен дәмдеңіз. Қырыққабатты майланған пісірме табаққа салыңыз, тегістеңіз, қаймақпен майлаңыз, үгітілген ірімшік пен нан үгіндісіне себіңіз де, пеште пісіріңіз. Қызмет көрсету кезінде кастрюльді бөліктерге бөліп, табаққа немесе табаққа салыңыз, қаймақ немесе сүт тұздығын немесе қаймақ қосыңыз. Тұздықты бөлек беруге болады.