Пеште пісірілген балық
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты
Өнімдер
Сипаттамасы 750 г теңіз балығының қабығын аршып, кесектерге бөліп, аздап тұз себіңіз. Сүйектерді алып тастаңыз және балықты сұйылтылған сірке суына жарты сағат салып қойыңыз. Кәстрөлге 500 г туралған сәбізді, тілімдерге кесілген 4 бас пиязды, 1/2 шай қасық қызыл және қара бұрышты және бір уыс майдалап туралған жасыл ақжелкенді салыңыз. Қоспаны тұздап, үстіне балық кесектерін салыңыз. Бір стақан шарап пен 1/2 кесе зәйтүн майын құйып, қақпағын жауып, пеште бір жарым сағат қайнатыңыз. Балық кесектерін абайлап алып тастап, табаққа салыңыз, тұздықты електен сүртіңіз және балықтың айналасына қойыңыз, зәйтүнмен безендіріңіз. Julia Kolenko 2:463/108. 17