Балық "Тонның астында"
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты8 минут
Өнімдер 700 г треска немесе галибут, 100 г кострома ірімшігі, 4 қызанақ, 25 г сары май, 30 мл сүт, 25 г бидай ұны, жасыл ақжелкен, тұз, бұрыш.
Сипаттамасы Қызанақты шанышқымен шаншып, қуыруға арналған сөреге қойыңыз. 100% температурада 8-13 минут пісіріңіз, 5-7 минуттан кейін аударыңыз. Дайындалған балық кесектерін қабаттарға қалыпқа салып, жылы жерге қойыңыз. Қызанақты пештен алыңыз (сырты жұмсақ, іші сәл қатты болуы керек), фольгаға ораңыз. Сүт пен майды сары май ерігенше 1-2 минут қыздырыңыз, ұнды қосып, 2-4 минут қайнатыңыз, тұздық қайнағанша 1-2 рет араластырыңыз. Тұз бен бұрыш қосып, дәмін татып, үгітілген ірімшіктің жартысын қосыңыз. Балықты тұздықпен толығымен жабылатын етіп құйыңыз. Қалған ірімшікке себіңіз және 100% жабылған күйде 8-10 минут пісіріңіз. Қызанақтардың үстіңгі жағын кесіп, тілімдерге май бөліктерін салыңыз. Балыққа туралған шөптерге себілген қызанақпен бірге қызмет етіңіз.