Милан стиліндегі ірімшік қосылған күріш
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты
Өнімдер 250 г күріш, 50 г май, 1 орташа пияз, 1 ас қасық май, 1/2 литр көкөніс немесе ет сорпасы, 150 г үгітілген қатты ірімшік, бір уыс шампиньон саңырауқұлағы, 5 - 6 қызанақ, тұз, ұнтақталған қара бұрыш.
Сипаттамасы Майда майдалап туралған пиязды маймен аздап қызартыңыз. Күрішті жуыңыз, құрғатыңыз және пиязға қосыңыз. Барлық уақытта араластыра отырып қуырыңыз. Күріш шыны тәрізді болған кезде, ет сорпасын қосып, тұз бен бұрыш қосып, күрішті ұсақталғанша қайнатыңыз. Ірімшіктің жарты порциясын қалған сары маймен ерітіңіз. Тостағанды маймен майлап, ірімшік себіңіз, оған туралған қызанақ пен шампиньондарды салыңыз, күріш қосып, бәрін араластырыңыз. Дайын ыдысты қыздырылған үлкен табаққа салыңыз да, қалған үгітілген ірімшікке себіңіз. Қанша порцияға арналған: 4.