Қара бидай нанынан жасалған сорпа
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты
Өнімдер
Сипаттамасы қаймақпен (Чех тағамдары) Нан - 200 г, су немесе ет сорпасы - 1,5 л, сары май - 40 г, қаймақ - 100 г, жұмыртқаның сарысы - 2 дана., бидай ұны - 50 г, дәміне қарай тұз. Нанды тілімдерге бөліп, үстіне ыстық су немесе сорпа құйып, пісіріңіз, нан қоспасын дуршлаг арқылы сүртіңіз. Сары май, тұз, аздап қуырылған ұн қосыңыз. Қайнатыңыз және сәл салқындағаннан кейін қаймақпен араластырылған сарысымен дәмдеңіз. Дайын сорпаны шұжық немесе ветчина кесектерімен беруге болады.