Пияз және картоп пюресі сорпасы
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты10 минут
Өнімдер Пияз - 4-5 сабақ, картоп - 1 кг, ет - 300-500 г, су - 2,5 л, ақ нан - 3 тілім, май - 60 г, дәміне қарай 1 шай қасық ұн, тұз және бұрыш. Таңу үшін: 2 шикі сарысы, 100 мл кілегей.
Сипаттамасы Пиязды аршып, жуыңыз, сабақтарының ақ бөлігін алып, кесектерге кесіңіз. Әрбір картоп түйнегін 4-6 бөлікке кесіңіз. Пиязды, картопты және етті 2-2,5 литр суық суға, тұзға, бұрышқа салып, "Баяу отта 3 сағат қайнатыңыз. Дайын етті алып тастап, пияз мен картопты електен сүртіңіз, ол арқылы сорпаны сүзіп алыңыз. Бөлек кастрюльде майды қыздырып, ондағы ұнды аздап қызартып, оның сарғайып кетпеуін қадағалаңыз. Сорпаны картоп пюресіне құйып, 10 минут қайнатыңыз, содан кейін сорпаны сәл салқындатыңыз. Ақ нанды текшелерге бөліп, оларды табаға кептіріңіз. Таңғышты дайындаңыз: шикі сарысын кілегеймен шайқаңыз және оларды жарты стакан салқындатылған сорпамен сұйылтыңыз. Таңғышты құйыңыз, араластырыңыз, жұқа ағынмен жылы сорпаға құйыңыз (сарысы ұйып қалмас үшін) және оған жаңа піскен майдың бір бөлігін салыңыз. Сорпаның суып кетуіне жол бермеу үшін кастрюльді су моншасына салыңыз. Үстелге крутондармен бірге қызмет етіңіз.