Тасбақа сорпасы
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты
Өнімдер
Сипаттамасы Тасбақаның басы мен аяқ-қолын кесіп тастаңыз, қан ағып кетуі үшін оны іліп қойыңыз. Ішін тазалаңыз және бірнеше рет суық сумен жақсылап шайыңыз. Етті қаңқадан алып тастаңыз, кесектерін кесіңіз және оларды ұсақ ұсақ тілімдерге (көрпелерге) кесіңіз. Кесектерді тұзды суға 3-4 сағат қайнатыңыз. Қайнатпадан тілімдерді алып тастаңыз, ал қайнатпаға тазартудан қалған сиыр етін, бұзау етін, тауық етін, бұзау еті мен тасбақа кесектерін салыңыз. Тамырлар мен пиязды салып, барлық ет өнімдері толығымен дайын болғанша пісіріңіз. Сорпаны сүзіп, оған қайнатылған тасбақаның тілімдерін салып, тағы 30-40 минут қайнатыңыз. Хош иісті шөптердің инфузиясын дайындаңыз (Насыбайгүл, майоран, ақжелкен, аскөк, розмарин, жалбыз, мускат жаңғағы). Ол үшін осы дәмдеуіштерді қайнап жатқан мадейра (1 кесе) бар кастрюльге салыңыз, қайнатыңыз, отқа қойыңыз және қайнатыңыз, содан кейін сүзіп, инфузияны сорпаға құйыңыз және қайнатыңыз. Сорпаны тұз, бұрыш қосып, әр табаққа тасбақаның бірнеше тілімін салып, қызмет етіңіз. Тасбақа сорпасына ең аз тығыздық беру үшін оны сумен сұйылтылған картоп крахмалының қасықымен дәмдеуге болады. "Жалған бас сүйек" деп аталатын сорпа дәл осылай дайындалады, бірақ тасбақаның орнына бұзау еті қолданылады.