Ұн тұшпарасы қосылған сорпа
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты
Өнімдер
Сипаттамасы Ет, тауық еті немесе аң сорпасы - 400 г, тұшпара үшін: ұн - 40 г, сары май - 5 г, жұмыртқа - 14 г, сорпа - 60 г. Қамырды екі қасықпен (ас қасық немесе шай қасық) кесіңіз: бір қасыққа қамырды құйыңыз, ал екіншісіне қамырдың бір бөлігін алып, ыстық тұзды суға салыңыз. Суды қайнатыңыз және тұшпараны баяу отта 5-6 минут қайнатыңыз. Тұшпараны профитеролдар сияқты кесуге болады (Қағаз түтікшені қолданып), маймен майланған пісірме табаққа жіберіп, үстіне ыстық су құйып, дайын болғанға дейін пісіріңіз. Пісірілген тұшпараны судан електен шығарып, дымқыл дәкемен жауып, салқын жерде сақтаңыз. Қызмет көрсету кезінде сорпаға қыздырылған тұшпараны табаққа салыңыз да, мөлдір сорпаны құйыңыз. Сонымен қатар, сорпаға бұрын күйдірілген ақжелкен жапырақтарын қосуға болады.