Сүзбе тұшпарасы қосылған қара қарақат сорпасы
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты
Өнімдер
Сипаттамасы Қара қарақат - 100 г, су - 240-260 г, қант - 40 г, картоп крахмалы - 5 г, тұшпара үшін: сүзбе - 80 г, жұмыртқа - 1/2 дана., қант - 5 г, ұн - 10 г, тұз. Қарақатты шайыңыз, ағаш қасықпен езіңіз және аздап сығыңыз. Жидектерді ыстық сумен құйып, қайнатыңыз. Сорпаны сүзіп, қантпен қайнатыңыз. Суық суда сұйылтылған крахмалмен қайнатыңыз, қайнатыңыз және сығылған шырынды қосыңыз. Тұшпараны дайындаңыз: сүзбені езіп, жұмыртқа, қант, ұн, тұзбен араластырыңыз, қамырды шарларға бөліңіз, оларды тұзды суға қайнатыңыз, саңылаулы қасықпен алыңыз және салқындатыңыз. Қызмет көрсетер алдында тұшпараны табаққа салыңыз да, үстіне сорпа құйыңыз.
Ұқсас тағамдар
Как приготовить Сүзбе тұшпарасы қосылған қара қарақат сорпасы пошаговый рецепт с фото. Полный рецепт вы найдете на нашем кулинарном сайте Mealy.kz