Сүзбе тұшпарасы қосылған қара қарақат сорпасы
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты
Өнімдер
Сипаттамасы Қара қарақат - 100 г, су - 240-260 г, қант - 40 г, картоп крахмалы - 5 г, тұшпара үшін: сүзбе - 80 г, жұмыртқа - 1/2 дана., қант - 5 г, ұн - 10 г, тұз. Қарақатты шайыңыз, ағаш қасықпен езіңіз және аздап сығыңыз. Жидектерді ыстық сумен құйып, қайнатыңыз. Сорпаны сүзіп, қантпен қайнатыңыз. Суық суда сұйылтылған крахмалмен қайнатыңыз, қайнатыңыз және сығылған шырынды қосыңыз. Тұшпараны дайындаңыз: сүзбені езіп, жұмыртқа, қант, ұн, тұзбен араластырыңыз, қамырды шарларға бөліңіз, оларды тұзды суға қайнатыңыз, саңылаулы қасықпен алыңыз және салқындатыңыз. Қызмет көрсетер алдында тұшпараны табаққа салыңыз да, үстіне сорпа құйыңыз.