Күрделі алма пирогы
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты30 минут
Өнімдер 225 г ұн, бір шымшым тұз, 125 г сары май, 2 шай қасық қант ұнтағы, 1 ас қасық. қаймақ-концентрат қасық, 3-4 ас қасық. қасық сүт, 450 г жұқа туралған қышқыл алма (қабығы жоқ.), 3 ас қасық. ақ мейіз қасықтары, 75 г үгітілген ланкашир ірімшігі, 50 г қант ұнтағы., 1 ас қасық. қантсыз йогурт (айран) қасық.
Сипаттамасы Ұнды тұзбен електен өткізіп, сары маймен сүртіңіз, қант ұнтағы мен қаймақпен араластырыңыз. Қою қамырды алу үшін сүттің қажетті мөлшерін қосыңыз. Оны қабатқа жайып, қамырдың жартысын диаметрі 20 см болатын таяз пирогтың түбіне салыңыз. Алма, мейіз, ірімшік, қант ұнтағы, айранды араластырып, қалыпқа салыңыз. Қалған қамырмен жабыңыз. Шеттерін қысыңыз, бетіне өрнек салыңыз. Сүтпен сүртіңіз. 200_С температурада 30 минут пісіріңіз. Пирогты кілегеймен ыстық күйінде беріңіз.