Қамырға қуырылған асқабақ
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты
Өнімдер асқабақ б00-700 г, жұмыртқа 2, ұн 1 стакан, сүт 2/3 кесе, сары май 50 г, дәміне қарай тұз, өсімдік майы 1 стакан.
Сипаттамасы Асқабақтың қабығын аршып, жұқа тілімдерге бөліп, маймен аздап қуырыңыз. Жартылай сұйық қамырды дайындаңыз: ұнды терең ыдысқа құйыңыз, оны сүтпен және тұзбен езілген сарысымен араластырыңыз, жұмыртқаның ағын шайқаңыз және қамырға ақырын енгізіңіз. Асқабақтың бір бөлігін шанышқымен немесе шашлыкпен шаншып, қамырға батырып, содан кейін қайнаған май құйылған кастрюльге салыңыз. Қуырылған кесектерді саңылаулы қасықпен майдан алыңыз да, табаққа салыңыз. Майдың ағып кетуіне жол беріңіз және қызмет етіңіз.