Кулебяка етпен бірге
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты20 минут
Өнімдер Қамыр. Толтыру үшін: 1 кг сиыр еті, 1 - 2 бас пияз, 2 пісірілген жұмыртқа, 2 ас қасық май немесе кілегейлі маргарин, тұз, ұнтақталған қара бұрыш, жасыл ақжелкен, майлау үшін 1 - 2 жұмыртқа.
Сипаттамасы Қамырды қамырмен немесе қамырсыз илеп, жылы жерге қойыңыз. Қамыр көтерілгенде, жылытуды екі рет жасаңыз. Қамырды қалыңдығы 1 см, ені 12 - 13 см болатын науаның ұзындығы бойынша ұзынша сопақша торт түрінде жайыңыз. Етті қайнатыңыз, ет тартқыштан өткізіңіз немесе майдалап тураңыз, салқындатыңыз, туралған жұмыртқаны, қуырылған пиязды, тұзды, бұрышты, майдалап туралған ақжелкенді қосыңыз. Толтырманы шырынды етіп құйыңыз, үстіне сорпаны құйыңыз, қалыңдығы шамамен 0,7 см қамыр қабатымен жабыңыз. Шеттерін қысыңыз. Бетін қамыр элементтерімен безендіріп, кулебяканы жылы жерде 15 - 20 минутқа қалдырыңыз. Бетін және бүйірлерін шанышқымен шаншыңыз, жұмыртқамен майлаңыз. 210 - 2200С температурада дайын болғанға дейін пісіріңіз. Ет сорпасына, шайға қызмет етіңіз. Неше порцияға арналған: 10. Пісіру уақыты 120 мин.