Жаңа қырыққабат пен балық қосылған Кулебяка
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты
Өнімдер Қамыр. Толтыру үшін: салмағы 1 кг 1 күшті, тығыз, қантты қырыққабат басы, 6 қатты пісірілген жұмыртқа, 200 г сары май, тұз, ұнтақталған қара бұрыш, 1 кг балық. Қырыққабатты қуыруға арналған май, майлау үшін 1 жұмыртқа.
Сипаттамасы Қырыққабаттың басын жоғарғы жапырақтардан тазалаңыз, сабағын кесіңіз, сумен шайыңыз, ұсақтап тураңыз, тұз себіңіз, шырын шығуы үшін тұрыңыз, шырынды қолыңызбен сығыңыз. Қырыққабатты сары майға баяу отта қуырыңыз, жиі араластырыңыз, сосын суытып, майдалап туралған жұмыртқамен араластырыңыз. Бұл салманың жартысын жайылған қамырға салыңыз, салманың үстіне сүйексіз қуырылған балық кесектерін, сосын қайтадан қырыққабат салмасын салып, қамырмен жауып, тігісін қысыңыз. Кулебяканы тігісін төмен қаратып, майланған параққа салыңыз, бетін тұрғаннан кейін шанышқымен шаншыңыз, жұмыртқамен майлаңыз, 180 ° C температурада пісірілгенге дейін пісіріңіз. Кулебякқа шайға, сорпаға, араққа қызмет етіңіз. Қанша порция үшін: 10.