Мариленкнедель , өрік тұшпарасы (тағамдар: австриялық)
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты
Өнімдер Қамыр үшін: 1 кг картоп, 1 жұмыртқа, май немесе шошқа майы, 200 - 250 г ұн.
Сипаттамасы Толтыру үшін: өрік, қант, нан үгіндісі, май немесе маргарин. Картопты қайнатыңыз, үккіштен өткізіңіз, ұн, жұмыртқа мен май қосыңыз, қамыр илеңіз. Тақтаны ұнмен жақсылап себіңіз де, үстіне қалыңдығы 3 мм қамырды жайыңыз. Жайылған қамырды әр шаршыға тұтас өрік салуға болатындай етіп, көлемі бірдей шаршыларға бөліңіз. Ал тұқымның орнына әр өрікке қанттың бір бөлігін салу керек. Тұшпараларды пішіндеңіз және оларды тұзды суға, қақпақ астында, олар қалқып шыққанша пісіріңіз. Содан кейін дуршлагқа тастаңыз және суды ағызыңыз. Тұшпараны нан үгіндісінің қалың қабатына орап, қант себіңіз де, көп мөлшерде майға қуырыңыз. Содан кейін қайтадан қант себіңіз және ыстық күйінде қызмет етіңіз.