Жүмбриктер ("Шошқа" құлақтары)
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты5 минут
Өнімдер
Сипаттамасы 400 г ұн, 3 жұмыртқа, 150 г қант, 70 г сары май, 750 г сүзбе, 30 г крахмал. Жұмыртқаны қант пен маймен шайқаңыз, електен өткізілген крахмал мен сүзбені бөліктерге бөліп қосыңыз. Кремді масса алынғанша шайқаңыз. Егер консистенциясы сәл қалың болса (сүзбеге байланысты), аздап сүт қосуға болады. Қамыр илеңіз, дайын қамырды ~ 30 см табаққа жайыңыз. ені және ~ 0,5 см. қалыңдығы. Жайылған қамырды қант себілген тақтаға салып, үстіне қант себіңіз. Қамырды екі жағынан ортасына қарай жайып, қалыңдығы ~ 1 см кесектерге кесіңіз. Науаға қант себіңіз де, 5-7 минут пісіріңіз, содан кейін өнімдерді екінші жағына аударып, тағы 3-5 минут пісіріңіз.