Қатпарлы алмалар - 2
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты
Өнімдер
Сипаттамасы Қажет: 400 г ұн, 1 стакан су, 2 жұмыртқа, 30 г май, 1/3 шай қасық. тұз, 3-4 тамшы лимон қышқылы, 1 кг алма, 200 г қант, 1 ас қасық. л. қант ұнтағы. Көрсетілген компоненттердің ішінен қатпарлы қамырды илеңіз. Қамырды қалыңдығы 1 см қабатқа жайыңыз, төртбұрыштап тураңыз, әр шаршыға өзегі алынған қабығы аршылған алманы салыңыз, оған қант құйыңыз. Содан кейін шаршының бұрыштарын көтеріп, алманың үстінен түйінмен жалғап, тігіс бойымен мықтап қысыңыз. Қамырдан стақанмен кішкене дөңгелектерді кесіп, түйіндердің үстіне қойыңыз. Оларды жұмыртқамен майлап, қант сеуіп, суға малынған параққа салыңыз. 200ш-220ш температурада пісіріңіз. Дайын өнімдерді қант ұнтағына себіңіз.