Картоптан жасалған кулебяка
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты
Өнімдер картоп - 1 кг. жұмыртқа - 5 дана. ұн немесе жарма - 1 ас қасық пияз - 2-3 дана. май - 50 гр.
Сипаттамасы Қабығында пісірілген картопты аршып, пюре болғанша езіп, ұн немесе жарма, 1 жұмыртқа, тұз қосып жақсылап илейміз. Фарш үшін жұмыртқаның қалған бөлігін қатты қайнатыңыз, ұсақтап тураңыз, майдалап туралған пиязбен араластырыңыз. Майлықты сулаңыз және оның үстіне қалыңдығы 2 см ұзартылған торт түрінде картоп массасын салыңыз. Толтырманы жолақтың ортасына салыңыз. Майлықтың көмегімен кулебяканы орамға айналдырыңыз. Дайын өнімді майланған пісірме табаққа, тігісін төмен қаратып салыңыз. Үстіңгі жағын жұмыртқамен майлап, пешке салыңыз. Кулебяка жақсы қызарған кезде дайын болады. Шығарғаннан кейін оны өткір пышақпен кесіп, қызмет ете отырып, үстіне қаймақ немесе саңырауқұлақ тұздығын құйыңыз. Жұмыртқа мен пиязды толтырудан басқа, сіз саңырауқұлақты немесе етті (дайын қайнатылған) тартылған етті алуға болады.