Скумбриядан жасалған тағамдар
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты
Өнімдер 2 тұздалған скумбрия, 1/2 лимон, хош иісті бұрыш-10 бұршақ, қара бұрыш - 6 бұршақ, өсімдік майы - 150 мл, 1 лавр жапырағы, сірке суы-10 мл, дәміне қарай ыстық капсикум, 5-6 дана қыша.
Сипаттамасы Скумбрияны тазалаңыз және ішіңіз, шайыңыз және 6 сағат бойы жылы суға салыңыз. Суға малынған балықты суық сумен шайыңыз және тұздылығын тексеріңіз. (егер балық әлі де өте тұзды болса, оны қайтадан суда қалдырыңыз.) Басы мен құйрығын кесіп тастаңыз, артқы жағынан тілік жасаңыз, теріні екі жағынан бастан құйрыққа дейін алып тастаңыз және етті сүйектен ажыратыңыз. Лимонды қабығы мен тұқымынан аршып, тілімдерге кесіңіз, бұрыш түйіршіктерін майдалап тураңыз. Балық филесін дәмдеуіштермен араластырылған ыдысқа салыңыз да, өсімдік майымен араластырылған қайнатылған сірке суын құйыңыз. Бірнеше күннен кейін тағамдар дайын болады.