Тұздығы бар үй шұжығы
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты10 минут
Өнімдер Шошқа еті (мойны кесілген цистерналар) - 1 кг, шошқа бауыры - 250 г, жуан шошқа ішегі, күріш -125 г, томат пастасы - 2 ас қасық, бұрыш - 15 бұршақ, тұз, бұрыш, хош иісті бұрыш - 5 бұршақ, 2 лавр жапырағы, пияз - 2 бас.
Сипаттамасы Тоқ ішекті жақсылап шайыңыз, бірнеше рет айналдырыңыз, пышақпен тазалаңыз, пиязбен сүртіңіз және жағымсыз иіс жоғалғанша бірнеше сағат бойы суық суда ұстаңыз. Етті бауырмен және екі пиязбен бірге ет тартқыштан өткізіңіз. Тартылған етке жуылған күрішті, тұзды және бұрышты қосып, жақсылап араластырып, бір шетінен байланған тоқ ішекті тартылған етпен толтырып, екінші шетінен байлап, қолайлы ыдысқа салып, үстіне су құйып, томат пастасын, бұрыш, лавр жапырағын салып, баяу отта пісіріңіз. . Дайын шұжықты пешке 10 минутқа салыңыз. Ыстық күйінде қызмет етіңіз, бөліктерге кесіңіз және шұжық сорпасына құйыңыз. Гоминді бөлек ұсыныңыз.