мяс жасалған шұжық
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты
Өнімдер Тоқ ішектің 1 м- мука: сиыр еті 850, сиыр майы 200, пияз 100, ұн 15, су 130, ұнтақталған қара бұрыш, тұз.
Сипаттамасы Тоқ ішекті жуады, айналдырады, қырып тастайды, қайтадан жуады, фаршпен толтырады және шырын ағып кетпес үшін әр 10-15 см сайын таңып қояды. Содан кейін шұжықты 20-25 минут қайнатады. Ыстық күйінде беріледі. Тартылған ет келесідей дайындалады: сиыр еті пияз және сиыр майымен бірге ет тартқыштан ұсақ (Паштет) тормен өткізіледі, ұн, салқын су, тұз қосылады.