Рольмоптар
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты15 минут
Өнімдер Майшабақ - 100 г, пияз - 15 г, сәбіз - 10 г, өсімдік майы - 5 г, 3% сірке суы - 20 г, қант - 3 г, лавр жапырағы - 0,02 г, бұрыш хош иісті - 0,05 г, қалампыр - 0,05 г, даршын - 0,02 г, су -20 г.
Сипаттамасы (маринадталған майшабақ) (тағамдар: неміс) Майшабақты өңдеңіз және филеге салыңыз. Маринадқа арналған сәбізді тілімдерге немесе жұлдыздарға кесіңіз, пиязды тураңыз, қайнаған суға салыңыз, лавр жапырағы, бұрыш, қалампыр, қант қосып, 15 минут қайнатыңыз. Содан кейін сірке суын қосып, тағы біраз қайнатыңыз. Майшабақ филесін аздап шайқаңыз. Өсімдік майымен майлап, маринадта пісірілген филеге пияз бен сәбізді салғаннан кейін, түтікке айналдырыңыз. Филе түтігінің ыдырап кетуіне жол бермеу үшін оған кішкене тілік жасап, филенің тар ұшын пышақпен салыңыз. Дайындалған ролмоптарды шыны немесе фаянс ыдыстарына салыңыз, тұздықты құйыңыз және жақсылап жабыңыз. Бір тәуліктен кейін дайын ролмоптарды маринадпен жартысына дейін құйып, салат ыдысында қызмет етіңіз. Ыдысты маринадтан алынған көкөністер кесектерімен безендіріңіз.