Қой еті қосылған мантылар (Тұшпара)
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты30 минут
Өнімдер Ұн 75, қой еті 180, пияз 60, еріген шошқа майы 5, сірке суы (3%) 25, ұнтақталған қызыл бұрыш, тұз.
Сипаттамасы Майлы қозы ұсақ текшелерге кесіліп, туралған пияз пиязымен, салқын сумен, тұзбен, бұрышпен біріктіріледі. Тік ашытқысыз қамырды салмағы 20 г жұқа дөңгелек пирожныйларға жайып, олардың шеттері ортасынан жіңішке болады. Тортқа тартылған ет салынады, шеттері қысылады. Мантыларды 30 минут бойы буға пісіреді. Сірке суы мен бұрыш қосылған сорпамен бірге беріледі.