МАНТАЛАР (бір порцияға 3 дана)
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты45 минут
Өнімдер
Сипаттамасы 4 порцияға арналған. Қой еті - 440 г., қойдың майы - 45 г., пияз, қабығы аршылған - 500 г., с / с ұн (- 320 г., су - 20 г. Қой мен пиязды ұсақтап турап, тұз бен бұрыш қосып дәмдеңіз. Қатты қамырдан жіңішке пирожныйлар жайылады (торттың шеттері ортасынан жіңішке жайылуы керек). Торттың ортасына фарш салынады, фарштың үстіне шошқа майының бір бөлігі қойылады және шеттері қысылып, өнімге дөңгелек пішін беріледі. Мантыларды бумен, қақпақпен тығыз жабылған касканда (бу қазандығында) қайнатады. Манталар 45 минут қайнатылады. Қызмет көрсету кезінде олар ет сорпасымен құйылады, туралған шөптерге себіледі. Қаймақ немесе қышқыл сүт бөлек беріледі,