Сорпаға арналған тұздық (1 кг)
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты
Өнімдер Немесе: аскөк 1 кг, тұз 150 г.
Сипаттамасы Сәбіз 600 г, ақжелкен мен балдыркөк 150 г, пияз 100 г, тұз 170 г. Ақжелкеннің (балдыркөк, ақжелкен) тамырлары мен жапырақтары мұқият тазаланады, жуылады және кептіріледі, пияз кесіледі, сәбіз ірі үккіште сүртіледі. Туралған көк шөптерді тұзбен араластырады (тұздың 1 бөлігі шөптердің 3 бөлігіне дейін). Дайын таңғышты құрғақ шыны ыдысқа салып, таза қағазбен, сосын консерві қақпағымен жауып, салқын жерге қояды. Осылайша дайындалған таңғышты келесі күзгі дайындыққа дейін сақтауға болады.