Қызанақ қосылған балық (чех тағамдары)
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты20 минут
Өнімдер
Сипаттамасы Майдалап туралған пиязды майдың үстіне оның нормасының жартысын пайдаланып өткізеді. Пиязға бөліктерге кесілген филе салынады, ал аздап ыстық су қосып, балықты 20 минут қайнатады. Қалған майға ұн қуырылады. Ол алтын түске ие болған кезде аз мөлшерде су құйыңыз, кесектер пайда болмас үшін бәрін араластырыңыз, тұздап, мезгіл-мезгіл араластыра отырып 10 минут қайнатыңыз. Қоспаға балықты, туралған қызанақты бұқтырған кезде пайда болған шырын қосылады және пісіру жалғасады. Шамамен 15 минуттан кейін алынған тұздық сүзіледі, дуршлаг арқылы сүртіледі және маймен хош иістендіріледі. Сары май еріген бойда балықтың үстіне тұздық құйылады. Картоп пюресі немесе пісірілген күрішпен бірге беріледі. 400 г теңіз балықтарының филесі, 200 г қызанақ, 1 пияз, 50 г май (маргарин немесе өсімдік майы), 25 г май, 20 г бидай ұны, дәміне қарай тұз.