Ақ шарапта буланған пеламид
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты5 минут
Өнімдер
Сипаттамасы Кәстрөлге тілімдерге кесілген пеламид кесектерін, сәбізді, балдыркөк тамырын, пиязды, сондай-ақ сары май мен шөптерді салып, тұздап, дәміне қарай ақ шарап пен балық сорпасын құйып, қақпақпен баяу отта қояды. 25-30 минут. Гарнирге қайнатылған және майланған сәбіз, балдыркөк тамыры мен жаңа саңырауқұлақтар беріледі. Балықты табаққа салып, гарнирмен безендіріп, бұқтырылған кезде пайда болған тұздықпен себеді. Тұздық келесідей дайындалады: сөндіру кезінде пайда болған сұйықтық крахмалмен қоюландырылады, сары маймен дәмделеді және електен сүзіледі.